Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

FOTO: Centralni gradski park će izgledati potpuno drugačije

gradski-park-tuzla
Preuzmite sliku

Za samo nekoliko dana prostor Centralnog gradskog parka je ograđen i na tom prostoru radovi svakodnevno teku punom parom.

\"gradski-park-tuzla\"Kao što smo već pisali, predstavnici Općine Tuzla potpisali su ugovore sa firmama koje su pobijedile na javnim tenderima za izvođenje radova komunalne infrastrukture u ukupnoj vrijednosti od 9,5 miliona KM. Potpisano je ukupno šesnaest ugovora sa 18 različitih izvođača a među njima je i \”Rekonstrukcija i uređenje Centralnog gradskog parka u Tuzli\”

Ukupna vrijednost projekta je 439.511,55 a izvođač radova je \”Tehnograd\” d.o.o. Tuzla. Po predviđenom projektu radovi bi trebali biti gotovi do 26.07.2012.

Na licu mjesta smo saznali da će prostor Centralnog gradskog parka izgledati potpuno drugačije odnosno da će sadržavati veći broj pješačkih staza i klupa. I pored toga što je zabranjen prolaz za pješake ipak se poneki sugrađani provuku da skrate put ili iz navike.

U svakom slučaju, za od prilike dva mjeseca vidjet ćemo kako će izgledati finalno uređenje Centralnog gradskog parka u Tuzli.

{igallery id=\”4577\” cid=\”40\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”20\”}

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: